פחם עץ
מה יש בו בפחם שהוא כל כך יקר ערך לנו לאדם? , שגורם לנו לעבוד מאד קשה על מנת להשיגו, אם זה פחם מהמכרות או אם זה פחמי עץ שמפיקים באופן מלאכותי. במאמר הקצר הזה נתן לכם מידע אינפורמטיבי הל החומר המדובר, אז המשיכו לקראו.
הפחם עצמו הוא בעצם אבן שנוצרה מתערובת של צמחים ועצים שבמשך אלפי שנים יחד עם החום והשמש התאבנו.
את הפחם עצמו מוציאים ממכרות על ידי חפירה לעומק באדמה, איכות הפחם נקבע על ידי ריכוז הפחמן שנמצא בו.
הפחם עצמו משמש כחומר בעירה כאשר אחד מהשימושים הכי חשובים של הפחם היום הוא הפקת חשמל.
פחם עץ לעומת זאת מופק מזיקוק של עצים לטמפרטורה מאד גבוהה הגורמת לפירוק העץ ושילוב עם פחמן דו חמצני , השימושים העיקריים שלו הם במנגלים.
היום אפשר לעשות מנגל על ידי 3 אפשרויות.
- גז – מנגל שעובד על גז , מחברים את המנגל עצמו לגז בישול ובאמצעות הגז מתבצע הבערה, כאשר הבשר נצלה על מחבת.
- חשמל – מנגל שעובד על חשמל, מחברים את התקע לשקע והמנגל מתחיל להתחמם, גם כאן הבשר נצלה על מחבת או ברזלים מיוחדים.
- פחם עץ – הדרך הפרימיטיבית ביותר לצליית הבשר , אך נחשבת עד היום כיעילה ביותר, הסיבה העיקרית לכך היא שלבצע צליה של בשר באמצעות פחם עץ לוקח הרבה יותר זמן מהאפשרויות האחרות, מה שגורם לבשר להיות הרבה יותר מוכן.
למה כדאי לבחור דווקא באופציה של פחם עץ?
ככל שהבשר נמצא יותר על האש הוא מקבל את הארומה של המיצים והאיכות שיש בתוכו, כמובן שאנחנו מתייחסים כאן לבערה על מנגל של פחם ולא בגז או בחשמל, אם תעשו ניסוי, תקחו את שלושת המנגלים הללו ותתזמנו בדיוק את אותם הזמנים, תוכלו בקלות לחוש בהבדל גם בטעם וגם במרקם הבשר.
זאת גם הסיבה שמסעדות שמתמחות בבשר ואולמות אירועים, משתמשים עדיין בדרך הפרימיטיבית על מנת לצלות את הבשר.
בעבר פחם עץ היה יותר נפוץ וקל, אך היום בשל מצוקת העצים מנסים את כל הפתרונות הנוספים במקומו כמו הגז והחשמל, אך עדיין על הטעם אי אפשר להתווכח, צליה על פחם הרבה יותר טעימה וטובה מאשר כל צליה אחרת.
אם אתם חובבי בשר אנחנו מציעים לכם לא להתפשר בסוג הצלייה.
היום גם מוסיפים לבשר כל מיני ארומות נוספות באמצעות עישון הבשר עם מעשנת מיוחדת מה שמוסיף עוד טעם לבשר.